Avoin kirje sille kosmiselle voimalle, joka saa minut hajottamaan teepannujani

pannu

Hyvä voima,

Aavistelin osallisuuttasi jo ensimmäisen teepannuni hajotessa. Mistä lähtien kahvikupit ovat muka olleet niin voimakkaita, että hyllyltä pudotessa sellainen voi murskata teepannuni mutta selvitä itse naarmutta?

Toisen hajotessa olin varma osallisuudestasi, sillä tiedän, ettei nappikuulokkeideni johto pysty yksin tempaisemaan teetarjotinta työpöydältäni. Toki myönnän, etten ole täysin varma hajoamisen yksityiskohdista, sillä olin juuri kiireessä pakkaamassa tavaroitani, millä saattoi olla pientä osallisuutta haaveriin… Mutta silti. Olen varma.

Millä todennäköisyydellä samanlainen ”haaveri” tapahtuisi vain viikon sisään edellisestä ”onnettomuudesta”?

Oletan viestiväsi tällä, että minulla pitäisi olla vähemmän teepannuja. Ymmärrän pointtisi: viisi teepannua yksin elävälle teenjuojalle on liioittelua. Kierrätyskeskusten ja kirpputorien teepannut houkuttelevat liian usein halvoilla hinnoillaan ja hienoilla kuvioinneillaan, myönnän sen. Olen heikko.

Mutta arvon voima, haluaisin huomauttaa: teepannuja tarvitsee erilaisia, ja ennen kaikkea eri kokoisia. Arkikäytössä pienet pannut – jotka molemmat tuhosit, kiitos vain – ovat tarpeellisia, kun taas (potentiaalisen) teenjuontiseuran kanssa tarvitaan isompia.

Tietenkin isommassa pannussakin on mahdollista hauduttaa teetä vain yhdelle, mutta eikö se ole vähän turhan hankalaa? Teepussin kalastelu pannun syövereistä turhauttaa, puhumattakaan siitä, etteivät pienet haudutuskupit irtoteelle edes yllä pannun pohjaan asti.

Tietenkin saattaisit kehottaa minua tekemään niin kuin kuka tahansa järkevä teenjuoja ja hauduttavan teeni suoraan kupissa. Siihen vastaisin: ilonpilaaja. Tee maistuu paremmalta edes pientä vaivaa vaativan prosessin jälkeen. Ja teepannun käyttelystä tulee edes vähän ylellisyyttä ja väriä arkeen.

Saatat myös estellä minua alkamasta liian vakavaksi teeharrastelijaksi. Se on kieltämättä uhkaavaa, varsinkin kun olen löytänyt itseni puhumasta itseriittoisilla äänenpainoilla tekemistäni kuivattujen mustaherukan lehtien ja kuusenkerkkien sekoituksista. Kehitys on huomioitu, kiitos vain.

Aion uhmata sinua ja hankkia lisää teepannuja. Jos ajattelit hajottaa niitä lisää, hajota se yksi iso ja vanha, jonka ostin vain koska sen kuvioinnissa oli hassuja silmän näköisiä palloja, mutta jota en ole koskaan käyttänyt, koska onhan se nyt ihan helvetin typerän näköinen.

Terveisin,

Mikael

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Avoin kirje sille kosmiselle voimalle, joka saa minut hajottamaan teepannujani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s