Ei niin kuollut Wojciech

Kirjoitin joulukuussa Wojciech-yhtyeen hiljaiselosta ja uuden levyn tuskaisesta syntyprosessista. Aloitin tekstin virkkeellä “Wojciech on vähän kuollut”.

Nyt Wojciech on vähän vähemmän kuollut. Sähköpostiini tipahti eilen yhtyeen Jari Oisalon laittama linkki kahteen uuteen Wojciech-kappaleeseen. Ja kuinka ollakaan, ne ovat ihastuttavan hyviä.

Avaruusfaarao taipuu jonnekin melankolisen progerockin puolelle murahtelevine riffeineen. Soundia voisi kutsua “liekkimäiseksi”, kuten viime vuosikymmenenä jokaista hyvin soittavaa indierock-yhtyettä mediassa kuvailtiin. Lopun synasoolo (etenkin yhdessä taustan synamattojen kera) kuitenkin herättää erityisen vahvat mielleyhtymät Liekin Rajan piirsin taa -levyn jylhimpiin progeiluhetkiin. Säkeistöt ovat tutun höpöpehmeää Wojciechia.

Lähirämeen paronitar on pehmeämpi ja akustisempi, ja se tuo mieleen aikaisempien levyjen Deserter’s Songs -henkisemmät hetket.

Kysäisin Oisalolta vastauksena uuden levyn aikatauluista. Tarkkoja suunnitelmia ei kuulemma ole. Uusia biisejä on ollut pari kuukautta työn alla, ja tavoite on saada levy kasaan loppukesästä/alkusyksystä. Se kuulostaa juuri sopivimmalta ajalta Wojciechin musiikin kuuntelulle, joten toivottavasti se levy sieltä vihdoin ilmestyy.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s