Pari sanaa (ja lyhyt listaus) Spike Jonzen musiikkivideoista

image

Kirjoitin pienen listauksen Spike Jonzen musiikkivideoista Episodin sivuille. Valitsin kahdeksan suosikkiani, ja tietty Jonzen parikymmenvuotiselta uralta löytyi monta muutakin helmeä. Tässä muutama.

Jonzen uusi elokuva Her on katsomisen arvoinen. Kirjoitin siitä tammikuun elokuvapäiväkirjassani.

Dinosaur Jr. – Feel the Pain (1994)

Tästä ei ole erityisesti sanottavaa: hauska video, jossa kaksi miestä pelaa kaupungissa golfia. Paljon hölmöjä otoksia golfpallosta lentämässä kattojen yllä ja ihmisten kolkkaamista palloin ja mailoin. Särö Dinosaur Jr.:n uniseen biisiin tekee videosta hauskemman.

Weezer – Undone – The Sweater Song (1994)

Olisin listannut tämän, mutta listalla oli kuitenkin jo Buddy Holly. Jonze on niitä ohjaajia, jotka järjestään löytävät jonkin kiinnostavan kulman yksinkertaisiin soittovideoihin – oli se sitten toiseen materiaaliin leikkamista oivaltavasti tai tämän lailla kiinnostava visuaalinen ilme. Video on kuvattu yhdellä otoksella, ja kameran pehmeä liike ja hienoinen hidastus tuovat videoon unenomaisen tunnelman, jonka rikkoo vasta bändin pieni hassuttelu lopussa ja outo eläinten läpijuoksu.

Wax – California (1995)

Joskus ei kannata tehdä liikaa – varsinkin jos biisi kestää kaksi minuuttia ja kaksikymmentä sekuntia. Tuleen syttynyt mies juoksee kadulla hidastettuna, kun tylsistynyt tyttö seuraa auton takapenkiltä. Mies juoksee kohti bussia. Video puhuu aika näpsäkästi siitä, miten aikuisten maailma näyttää hölmöltä lapsen näkökulmasta. Tosin Alex Pappademas mainitsee mainiossa Jonze-artikkelissaan tytön tylsistyneisyyden kiteyttävän lyriikoiden hakeman eteläkalifornialaisen tylsistyneisyyden tuntemuksen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s